Inici > Graella

Fitxa de programa

Gaudeix la festa

Capítols

266 - Queralt
El Berguedà commemora el centenari de la coronació de la Mare de Déu de Queralt. En aquest capítol podem veure l'arribada de la Mare de Déu a Berga amb la processó festiva dels Gegants i entremesos de la Patum.
265 - Festa Major de Vilanova i els nous Gegants d'Igualada.
Una de les festes majors amb un seguici més gran és el de Vilanova i la Geltrú. Gegants, bestiari i balls blancs són els símbols de la festa vilanovina.

Visitem el museu de la música i per acabar coneixem els nous Gegants Vells d'Igualada.
264 - Festes de Gràcia i el Correfoc
El barri barceloní de Gràcia celebra la seva festa major el 15 d'agost. Una festivitat coneguda pels guarniments dels carrer que han esdevingut un nexe d'unió i rivalitat entre els veïns del barri.

El Correfoc de la Mercè va ser el primer de Catalunya, però en aquesta ocasió anem fins a Vilanova i la Geltrú per veure un dels correfocs més veterans.

Per acabar visitem el Museu de la Música per conèixer més instruments d'aquesta institució.
263 - Aplec de Perpinyà
L'entitat Adifolk organitza enguany l'Aplec de cultura popular a Perpinyà. Un esdeveniment que porta fins la capital de la Catalunya Nord més de 4000 persones de la Catalunya Sud. Gegants, Castells, Falcons, Sardanes, Esbarts, Bastoners, Gitanes i un llarg etcètera.
262 - Nous vestits dels Diables de Vilanova
El Ball de Diables de Vilanova té com a característica principal que els seus vestits són pintats per artístes locals reconeguts, Ricart, Cardona, Budesca i ara Estruga. Seguim l'evolució d'aquests nous vestits fins la seva presentació.
261 - Pa Beneït a Calafell
Al Baix Penedès és tradicional la festa del Pa Beneït. Una celebració que a Calafell és manté viva al poble per la Mare de Déu del Carme.

Oriol Riart ens presenta el llibre de Falles del Pirineu, on analitza les falles de l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà.
260 - Barques i Falles per Sant Pere

El barri de Mar de Vilanova i la Geltrú celebra Sant Pere amb una cercavila de balls i entremesos, i una processó de barques que surt des del port de la ciutat. Un esdeniment únic a la costa catalana.

A València d'Aneu per Sant Pere baixen falles des de la muntanya fins al poble. Una tradició que es pert en el temps i que enguany ha estat declarada patrimoni imaterial de la humanitat per la Unesco.
259 - Eth Haro de Les i Dansaneu
El poble de Les, a la Vall d'Aran, celebren per Sant Joan les festes d'Eth Haro. La crema d'aquest Haro, les Danses al seu voltant i el gir les atxes són els elements principals de la festa.

Dansaneu és un festival de dansa que es celebra des de fa anys a la Vall d'Aneu que enguany compleix 25 anys. En aquesta edició coneixem el Ball de Bastons de la Vall d'Aneu i els Fadrins de la Vall d'Aran.
258 - Sant Pere a Reus
La Festa Major de Reus es viu amb intensitat, coneixem la Tronada i el seu seguici festamajorenc.
257 - Sant Joan a Valls
La Moixiganga de Valls commemora el seu 25è aniversari amb una
actuació extraordinària al Convent del Carme.

El ball parlat més divertit del Camp de Tarragona és el de Dames i
Vells. A Valls, anomenat Ball de Vells de Valls, en aquesta ocasió els
veiem a diferents places del centre de Valls.

Pàgina 1 de 27

Cerca avançada


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl